Over ons

De ervaring

Voor ons staat de ervaring, de belevenis centraal. Wij willen onze reizigers een land of een streek zo intensief mogelijk laten beleven en hen op deze manier een schat aan ervaringen en herinneringen meegeven. Soms zijn dit hele kleine dingen als een lokale markt die bruist van het leven, of juist de stilte van de Taklamakan Woestijn. Soms willen we u een adembenemende ervaring bieden zoals een diner op 262 meter hoogte in de TV toren van Shanghai, vanwaar het uitzicht over de verlichte miljoenenstad werkelijk fenomenaal is. Het wonderbaarlijke uitzicht op ’s werelds hoogste berg, de Mount Everest, vanuit het basiskamp aan de voet van de berg zult u uw leven lang niet meer vergeten.

Voor mijzelf was het een bijzonder moment om in Oudtshoorn in Zuid-Afrika met een jachtluipaard te stoeien en een paar dagen later bij Hermanus de walvissen uit het water te zien springen.

In Nieuw-Zeeland verwonder ik me over de ontzagwekkende ouderdom van de Kauribomen op het Noordeiland en heeft de ruige natuur van het Zuideiland mijn hart gestolen.

In Darjeeling heb ik met ingehouden adem van het uitzicht op de Himalaya genoten. De boeddhistische samenleving en de overweldigende natuur van Sikkim hebben op mij een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Al deze ervaringen en belevenissen en nog een ontelbaar aantal andere wil ik onze reizigers meegeven.

Persoonlijke aandacht
Mensen zijn fascinerende wezens. Ieder is op zijn of haar manier bijzonder. Onderweg leert u elkaar en uzelf, op een andere manier kennen. Het sociale aspect van de reis is voor ons belangrijk en daarom willen we onze groepen niet al te groot laten worden; tussen de 15 en 24 mensen maximaal.

Reizen verrijkt uw horizon, letterlijk en figuurlijk. Op reis komt u erachter dat onze Nederlandse waarden en normen zeer relatief zijn. Soms stemt dit tot nadenken, soms leidt het tot uitgebreide discussies. Met kleinere groepen is hier meer ruimte voor.

Comfort
Om de reiservaring maximaal aandacht te kunnen geven is comfort natuurlijk ook belangrijk. Wij besteden veel aandacht aan de keuze van de hotelaccommodatie, de vervoermiddelen en de maaltijden onderweg.

In de meeste plaatsen maken we gebruik van uitstekende hotels, of van de beste hotels die lokaal beschikbaar zijn. Het komt echter voor dat we kiezen voor een iets minder hotel in een leuke buurt in plaats van een hotel dat misschien wel beter is maar dat ver buiten de stad ligt. In onze ogen is het leuker om ’s avonds na het diner nog even door een interessante buurt te lopen dan in uw hotelkamer TV te kijken. Het omgekeerde komt ook voor, namelijk dat we voor een bepaald hotel kiezen omdat dat hotel op zich een belevenis is!

De ‘alles inclusief formule’
Om u de mogelijkheid te geven zich maximaal op de reis te concentreren kiezen wij ervoor om alle overnachtingen, alle excursies, al het vervoer en alle maaltijden in ons programma op te nemen. De extra kosten waar u onderweg voor komt te staan zijn de fooien voor de gidsen, de kofferwagens en de kofferjongens en het meisje dat uw hotelkamer schoon houdt. De drankjes bij de maaltijden zijn uiteraard ook voor uw eigen rekening, en ook uw souvenirs moet u helaas zelf betalen.

Om voldoende rust te garanderen heeft u hier en daar een keer een vrije ochtend of middag. Mocht u op deze tijdstippen toch excursies willen ondernemen dan zult u daar ter plaatse voor moeten betalen.

Een evenwichtige reisopbouw
Alle bestemmingen kennen wij uit eigen ervaring. Nieuwe bestemmingen worden door ons eerst zelf bezocht voordat we een nieuwe reis uitbrengen. We besteden erg veel aandacht aan de opbouw van de reis zodat u overal voldoende tijd krijgt om indrukken op te doen. Wij vinden het jammer om u een land ‘vanuit de bus’ te laten zien.

Vandaar dat onze reizen in een aantal gevallen langer (en dus duurder) zijn dan bij andere organisaties. Voor ons is dit een zeer bewuste keuze.

De reisbegeleiding
Voor het optimale verloop van een reis vinden wij het nodig dat u naast de gids ter plaatse, begeleid wordt door een reisleider van Da Cunha Travel. In de meeste gevallen reist hij of zij vanaf Schiphol met u mee, soms wordt u door ons ingecheckt en wacht uw reisleider u op, op de bestemming.

Mijn eigen ‘reisverslaving’ zal waarschijnlijk nooit meer overgaan en ik zal ieder jaar dan ook zeker een aantal reizen zelf begeleiden.

Daarnaast heb ik een aantal voormalige collega’s, stuk voor stuk ‘een kei in het vak’, bereid gevonden om voor Da Cunha Travel reizen te begeleiden.

Hoewel een reisbegeleider natuurlijk geen gids is, zijn we allen zeer bereisd en hebben we een schat aan ervaring. Onderweg zullen we u met raad en daad terzijde staan, desnoods 24 uur per dag.