Malaga Airport

Luchthaven van Málaga (IATA: AGP, ICAO: LEMG), officieel luchthaven Málaga-Costa del Sol (Spaans: Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol) is de vierde drukste luchthaven in Spanje na Madrid-Barajas, Barcelona en Palma de Mallorca.

Het is een van de belangrijkste luchthavens voor het Spaans toerisme, omdat het de belangrijkste internationale luchthaven is die de Costa Del Sol bedient. Het ligt 8 km ten zuidwesten van Málaga en 5 km ten noorden van Torremolinos. De luchthaven heeft vluchtverbindingen naar meer dan 60 landen over de hele wereld.

Costa del Sol is een unieke bestemming in Zuid-Europa.

Málaga – Costa del Sol Airport is de internationale luchthaven van Andalusië, goed voor 85 procent van het internationale verkeer, en is de enige met een breed scala aan internationale bestemmingen. In 2017 zijn 18,6 miljoen passagiers er doorheen gegaan.

AGP airport is verbonden met de Costa Del Sol en heeft een dagelijkse link met twintig steden in Spanje en meer dan 100 steden in Europa. Directe vluchten zijn ook actief in Afrika, Noord-Amerika en ook het Midden-Oosten, in het zomerseizoen.